DVB-T signal sa Sv. Gere

Imate problema sa TV signalom? E pa ti problemi bi trebali postati prošlost, Hrvatska polako prelazi na digitalno emitiranje zemaljske televizije, za nas to znači da ćemo i sa slabim signalom imati dobru sliku na televiziji. Treba vam DVB-T tuner kojeg spojite na antenu koju i sada koristite, takvi tuneri koštaju od 200 kuna na više a neki noviji TV uređaji već ga imaju ugrađenog. Odnedavno su Krašić i okolica pokriveni tim “digitalnim” signalom sa Sv. Gere.

(manje su šanse da taj signal ulovite sa Sljemena) Isprobali smo na nekim mjestima i možemo reći da radi dobro, na mjestima gdje je do sada slika domaćih TV kanala bila loša ili nekad negledljiva sada imamo dobru sliku bez smetnji a na nekim mjestima koja su na višoj nadmorskoj visini ulovili smo i 7 austrijskih programa, naravno čiste slike i bez smetnji(ako je vrijeme vani dobro) kao i 5 slovenskih programa(za čije gledanje treba skuplji tuner koji podržava sistem kodiranja koji se koristi u Sloveniji).

Kupnju DVB-T tunera će vam sufinancirati država sa bonom od 200 kuna. Za sada su dostupni HRT1, HRT2, RTL i Nova TV. Opširnije na hrt.hr i oiv.hr.

dvbsignal

Primjer dobre slike pod lošim signalom.

dvb_signal_velika

1. Ulovili smo domaće programe i pet slovenskih.

2. Domaći programi, pet slovenskih i sedam austrijskih programa.

Comments are closed.